verslag fietsbedevaart 2023

Fietsbedevaart naar Kevelaer van woensdag 16 t/m zaterdag 19 augustus 2023

Ook dit jaar zijn er een aantal van ons op de fiets naar Kevelaer gegaan.
Ik stel me kort even voor: Ik ben Pepijn, 16 jaar en misdienaar in Bunnik. Dit jaar was de tweede keer dat ik mee ben gegaan en zeker niet de laatste keer.
Ik ben meegegaan als misdienaar, en heb in Kevelaer alle vieringen als misdienaar gediend.

Voor we vertrokken vanuit Cothen was er nog een kleine viering door diaken Van der Helm.
Daarna nog een kopje koffie en het was tijd om te gaan. Na het uitzwaaien door pastoor Hogenelst zijn we op pad gegaan.

De heenreis bestond uit twee delen: eerst zo’n 90 kilometer naar Overloon in Noord Brabant waar we in een blokhut van de scouting hebben overnacht.
Ondanks de grote afstand was het een enorm leuke reis. Onderweg een paar keer gestopt om een tientje van de rozenkrans te bidden en om te zingen.
Dank aan diaken Van der Helm voor het begeleiden van het zingen en bidden.
Na de overnachting zijn we vroeg opgestaan en hebben we de reis via de St Jozefkapel in Smakt vervolgd naar Kevelaer, waar we rond 10.45u aankwamen.

Als misdienaar ben ik druk bezig geweest met het ondersteunen van Mgr. Hoogenboom, de pastores en de diakens bij alle vieringen in Kevelaer.
Net als vorig jaar een strakke planning, maar dit jaar hebben we besloten om een nachtje langer in Kevelaer te blijven voor wat vrije tijd achteraf.
De terugreis was zonder overnachting van Kevelaer naar Cothen. Een behoorlijke afstand met flinke heuvels, maar het is ons gelukt !

Helaas heb ik te weinig plek om alles te vertellen, dus om alles te weten over Kevelaer is het het mooiste om mee te gaan, volgend jaar kan het weer!

Ik heb er nu al zin in . . . . . . tot volgend jaar Maria!